ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

8.09.2016

Çocuğunuzu İlkokulun İlk Gününe Hazırlama Önerileri

Okul Açılmadan Önce Şunları Yapın;

  • Erken kalkmaya alıştırın;  3 ay boyunca geç yatmaya alışan çocuğunuz tabi ki 1 günde sorunsuz kalkamayacaktır. Bu nedenle okul başlamadan 1-2 hafta önce erken yatmaya başlamak hazırlık için iyi bir fikirdir. Ancak bunu yavaş yavaş yaparsanız daha iyi olur. Her gün çocuğunuzu 15 dakika erken kaldırın ve 15 dakika erken yatırın, ta ki okul zamanını yakalayana kadar.

  • Okula gitme provası yapın; Okula giderken sizi ve çocuğunuzu neler meşgul ediyor not alın, yürüyerek gidiyorsa ya da arabayla yolun ne kadar sürdüğüne bakın. Okulda ihtiyacı olan yerleri gösterin; tuvaletler, yemek alanı, oyun alanı, sınıflar gibi...

  • Okula başlamayla ilgili hikaye kitapları okuyun.

  • İlk gün okulda neler olacak çocuğunuza açıklayın; Unutmayın siz daha önce okula gittiniz ama çocuğunuzun ilk deneyimi ve ne olacağı hakkında hiçbir bilgisi yok. Çocuğunuza neler olmasını beklediğini sorun. Varsa endişelerini paylaşmasını sağlayın. Sonrasında basit rutinleri olabilecek şeyleri ona anlatırsanız, zihninde canlanacaktır ve onun için daha az korkutucu olacaktır. Unutmayın bilinmezlik her zaman daha korkutucudur!
 

  • Okul araç gereçlerini birlikte seçin; Sevdikleri çizgi film karakterlerinin üzerinde olduğu bir sırt çantası, suluk, kalemlik gibi şeyler onları motive edecektir.


  • Nasıl hoşçakal diyeceğinizi planlayın; Çocuğunuza hoşçakal derken neye ihtiyaç duyacağını düşünün. Hangisi ona daha yardımcı olur? Hızlı bir bye bye mı? 5-10 dk.’lık bir kucaklama ve hoşçakal mı? Hoşçakalı çok uzatmamanızda fayda var. Çocuğunuzu okula bırakırken ağlayan sakın siz olmayın. 
Sonraki yazımda ilk gün neler yapabilirsiniz bunu yazacağım..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder