ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

28.07.2016

HAFTANIN TARİFİ / BİLİMSEL DENEYİ

            
           Mutfakta zaman geçirmek, yemek yapmayı öğrenmek 
çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırır, ıspanak, pırasa gibi çocukların genelde yemekten hoşlanmadığı besinleri  denemeleri için teşvik eder ayrıca çocuklara yardımlaşmayı öğreti,  bağımsızlık için cesaretlendirir vs…

Meyve Şiş 

            Çocuğunuzun sevdiği meyveleri(karpuz, kavun, çilek, kiraz, üzüm, kivi...) kesin şekillendirin, çocuğunuzda tahtadan çubuk şeklinde bir şişe geçirsin.


GÜNEŞTE NE ERİR?

            Tam da yaza uygun çok güzel bir deneyle karşınızdayım. Güneş sıcağında ne erir ne erimez?  Erimez bir cup kek kabına, tepsiye, camdan kaba olabilir objeler birbirinden ayrı olsun yeter. Çocuğunuz güneşte kaldığında nelerin eriyip nelerin erimeyeceğini düşünüyorsa bu kabın içine koysun. Hangisi erice hangisi erimeyecek bir liste oluşturabilir sonrasında kontrol edebilrisiniz. Fotoğraftaki örnekte; lego, ahşap bir blog, bir kaya parçası, tereyağ, peynir, demir para, çikolata, pastel boya ve sabun var. 10 dakika boyunca güneş gören bir yerde bekletin ve sonrasında tek tek control edin. Daha sonra geri koyun ve 1 saat daha bekleyin sonunda tekrar control edin listenize bakın. 10 dk da eriyen yağ, çikolata olacak 1 saat sonra ise yağlı boya, peynir eriyecektir.

            Sonuç: Burdan çıkaracağımız sonuç bütün katı maddelerin bir erime derecesi olduğu. Güneşte durdukça sıcaklığın arttığı erimenin devam ettiği. Çocuklara mesaj; güneşin altında tüm gün oynanmaz : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder