ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

12.03.2016

Çocuğum öğretmenimi sevmiyorum diyor ne yapmalıyım?

a)  Öncelikle çocuğunuzun bunu neden dediğini, sorunun tam ne olduğunu anlamaya çalışın. Çocuğunuz neden öğretmenini sevmiyor, ne oluyor da öğretmeninden uzaklaşıyor bunu anlamaya çalışın. Hemen savunmaya geçmeyin.

b)  Çocuklara problemlerini kendileri çözmeleri için zaman tanıyın. Doğru cevabı vermek zorunda hissetmeyin olasılıkları paylaşıp birlikte düşünün destekleyici olun.

c)  Bu süreçte öğretmen ile iletişim kurmak çok önemlidir. Öğretmenin gözlemleri, öğretmenin çocuğunuz ile ilişkisi nasıl, çocuk bunu nasıl algılıyor bunu anlamaya çalışın.

 d) Bazen gerçekten öğretmenin tutumları ve davranışlarından dolayı, örneğin çocuğun sınıf içerisindeki diğer çocuklarla kıyaslanıyor olması, zaman içerisinde sesini yükselterek konuşması, bazen de sadece çok otoriter ve katı tutumlarının olması çocuğunuzun öğretmeninden uzaklaşmasına neden olabilir. Bazen de hiç böyle olmasa bile çocuğunuz böyle algılıyor olabilir; anne baba gibi daha kollayıcı ve rahat hissedebileceği bir ortam sunmasını isteyebilir öğretmeninden. Dolayısıyla anne baba olarak bunun altında yatan temel nedeni araştırıp hem öğretmenle hem de çocuğunuzla konuşup bu sorunu hep beraber çözümlemeniz en sağlıklısı olacaktır. Tabi sorun çok ciddiyse okul yönetimiyle paylaşabilirsiniz hatta bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Uzm. Psk. Nurdan BEŞEN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder