ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

ÇOCUK VE ERGEN PSİKOLOJİSİ HAKKINDA HER ŞEY

12.09.2017

"OKULA GİTMEK İSTEMİYORUM!"


“Okula gitmek istemiyorum!" Bunu çok sık duyuyoruz ve tekrar duyacağız. Bazen çocuklarda biz yetişkinler gibi "yapmamız" gerektiğini bildiğimiz şeyleri yapmakta (bulaşıkları yıkamak, çamaşır yıkmak, pazartesileri işe gitmekte gibi) zorlanırlar. Bir çocuk "okula gitmek istemiyorum!" Derken, ne demek ister?

               Hafta sonu anne ve babasıyla evde harika bir hafta geçirdiklerini ve şimdi neden ayrılacağınızı anlamıyor olabilir.  Bu, okulun korkutucu olduğu anlamına gelebilir çünkü yeni yüzler ve kurallara uymakta zorlanıyor olabilir. Bu, yorgun,aç ya da hasta  olduğu anlamına gelebilir! Belki de önceki gece iyi dinlenmemiştir.

           Bir çocuğun okula gitmek istemeyeceği pek çok sebep var. Bunları atlatmak için; birlikte   takvime bir bakabilir  ve hangi günler okul günleri olduğunu ve hangi günlerde evde kalacağı hakkında konuşabilirsiniz. Bunu düzenli olarak yapmak çocuğunuzun sağlam bir rutini kurmasına ve bir şekilde rahat olmasına yardımcı olacaktır.
          

               Çocuğunuzun okul hakkında sevdiği her şeyi hatırlamasına yardımcı olun. en sevviği arkadaşı, sevdiği ve okulda oynayacağı oyunlar, sevdiği öğretmeni gibi..  Sonrasında gün içinde olacakalrı analtmak onları hazırlamak için iyi olacaktır. "Önce seni okul götüreceğim ardından arkadaşlarınla ​​olmak için osınıfına gireceksin. Ben de çalışmaya gideceğim. Bundan sonra seni almaya geleceğim, birlikte eve gidip yemeyimizi yiyeceğiz, oyun oynayacağız... bu açıklamayı çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu kadar yapın ki  rutinini iyice öğrensin ve bu duruma iyice alışsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder